Υπόθεση συμμορίας και διακίνησης Ηρωίνης και χασίς στη Λιβαδειά

Δικαστήριο: Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων μεταβατικής έδρας Λιβαδειάς

Παράσταση ως: Υπεράσπιση ενός εκ των 10 συνολικά κατηγορουμένων

Αποτέλεσμα: Ποινή κάθειρξης έξι ετών με ανασταλτικό αποτέλεσμα χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο, ελεύθερος

 

Σχεδόν 100 άτομα στη δικογραφία της Ασφάλειας Λιβαδειάς σε υπόθεση με ηρωίνη και ακατέργαστη κάνναβη…

Υπόθεση ναρκωτικών με κατηγορούμενους δέκα (10) άτομα από περιοχές του Ορχομενού, της Λιβαδειάς, της Χαλκίδας, αλλά και ενός χωριού της Λοκρίδας, εκδίκασε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λιβαδειάς.

Οι κατηγορίες περιελάμβαναν τη διακίνηση ηρωίνης και ακατέργαστης κάνναβης, την προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών ουσιών ή κατά περίπτωση μόνο την κατοχή και γενικά περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Στην πρώτη κατηγορία ήταν και μία 30χρονη από χωριό της Φθιώτιδας και συγκεκριμένα της Λοκρίδας, η οποία και δεν είχε συλληφθεί στη μεγάλη επιχείρηση τον Απρίλιο του 2019 της Ασφάλειας Λιβαδειάς, με την υποστήριξη των Τμημάτων Ασφαλείας Θηβών, Χαλκίδας και Λαμίας.

Στην ογκωδέστατη δικογραφία που περιελάμβανε 97 πρόσωπα, κάποια εκ των οποίων δεν είχαν ταυτοποιηθεί, η συμμορία φέρεται να διακινούσε ποσότητες αξίας μεγαλύτερης των 75.000 ευρώ.

Από τα 13 συνολικά πρόσωπα, 12 Έλληνες (δύο γυναίκες) και 1 Αλβανός υπήκοος, για τα οποία είχε στοιχειοθετηθεί η συμμετοχή τους στη συμμορία, οι τρεις είχαν προφυλακιστεί, όλοι τους κάτοικοι Ορχομενού ηλικίας – σήμερα – 27, 29 και 26 ετών.

Οι συγκεκριμένοι κρίθηκαν ένοχοι και καταδικάστηκαν από το Τριμελές, ο μεν 27χρονος σε 10 χρόνια ποινή κάθειρξης, ενώ ο 29χρονος και ο 26χρονος που είναι Αλβανός, τιμωρήθηκαν με έξι χρόνια. Στους δύο τελευταίους αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της καλής διαγωγής και αφέθηκαν ελεύθεροι, όχι όμως και ο πρώτος που θα παραμείνει στη φυλακή.

«Υπερδιογκωμένη» χαρακτήρισε την συγκεκριμένη υπόθεση η Λαμιώτισσα δικηγόρος και συνήγορος υπεράσπισης του 26χρονου, Αργυρώ Καραφέρη που δεν έκρυψε την ικανοποίησή της για την αποφυλάκιση του εντολέα της.

Πηγή lamiareport.gr