Εγκληματική οργάνωση, Φυτεία – Υπόθεση του 2018

Δικαστήριο: Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λαμίας

Παράσταση ως: Υπεράσπιση δύο εκ των 10 συνολικά κατηγορουμένων

Αποτέλεσμα: Αθώος από όλες τις κατηγορίες ο ένας κατηγορούμενος

Ποινή κάθειρξης οκτώ ετών με ανασταλτικό αποτέλεσμα στον δεύτερο, ελεύθερος

37 χρόνια φυλακή μοίρασε στους 4 από τους 8 κατηγορουμένους το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λαμίας.

Αντίθετα οι υπόλοιποι 4 κρίθηκαν αθώοι.

Σε μία δίκη που διήρκησε περισσότερες από 10 ώρες οι 8 άνδρες που κατηγορούνταν για καλλιέργεια τριών φυτειών με δενδρύλλια ινδικής κάνναβης  κλήθηκαν να απολογηθούν για την πράξη τους.

Οι 4 πρώτοι κατηγορούμενοι δεν έπεισαν το δικαστήριο. Στον πρώτο από αυτούς που φέρεται να είναι και ο εγκέφαλος επιβλήθηκαν 13 χρόνια φυλάκισης και στους υπόλοιπους 3 από 8 χρόνια. Η έφεση τους όμως είχε ανασταλτικό χαρακτήρα και αφέθησαν ελεύθεροι μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό. Οι άλλοι 4 κατηγορούμενοι κρίθηκαν αθώοι. Ο ένας από αυτούς μάλιστα βρισκόταν προφυλακισμένος.

Οι κατηγορούμενοι είχαν συλληφθεί από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, την 1η Αυγούστου 2019 για καλλιέργεια 3 φυτειών στην Καρυά Καμένων Βούρλων με 700 δενδρύλλια, στον Αθανάσιο Διάκο Φωκίδας με 158 δενδρύλλια και στον Πανουργιά επίσης στην Φωκίδα με 50 δενδρύλλια.

Επίσης ανάμεσα στα ευρήματα υπήρχε και ποσότητα κοκαΐνης.

Από τους 8 κατηγορουμένους οι 4 ήταν προφυλακιστέοι σε σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας.

Αρχικά είχαν συλληφθεί 3 ακόμη άτομα από τους οποίους ο ένας έχει φύγει από την ζωή και σε ότι αφορά στους υπόλοιπους 2 έχει ανασταλεί η ποινική δίωξη τους.

Στην απολογία τους οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες.

Ακόμη και αυτός που φέρεται να είναι ο εγκέφαλος της ομάδας είπε πως δεν έχει καμία σχέση με τις φυτείες και τις μεγάλες ποσότητες.
Παραδέχθηκαν όμως πως ήτανε χρήστες, άλλος σε μεγαλύτερο και άλλος σε μικρότερο βαθμό. Δείτε το video με τις δηλώσεις των συνηγόρων υπεράσπισης Γιώργου Δούμα, Βασίλη Παπιώτη, Δέσποινας Ζάρα και Αργυρώς Καραφέρη.

Πηγή tvstar.gr